FAQ - eurekacup

Vraag en Antwoord

Veelgestelde vragen over het lesmateriaal worden hier gedeeld.

High Tech Human Touch:

Wat zijn de afmetingen van de testopstelling?

De precieze opstelling die op de testdag gebruikt wordt zal niet worden  prijsgegeven. Het is namelijk van belang dat de tools die gemaakt worden veelzijdig ingezet kunnen worden. In het lichaam kan je namelijk ook nooit precies weten wat je aan zult treffen en daardoor zijn veelzijdige tools essentieel. De afmetingen die van belang zijn worden wel al in de opdrachtomschrijving aangegeven. Zo moet de tool door een gaatje passen van 2 centimeter. Aangezien de ‘tumor’ ook uit het lichaam te halen moet zijn, mag er daardoor dus vanuit gegaan worden dat de diameter van de ‘tumor’ niet groter is dan 2 centimeter. Daarnaast moeten de tools tenminste 15 centimeter het lichaam in kunnen. Zolang jullie aan die vereiste voldoen, mag je ervan uitgaan dat je alle objecten / materialen in de testopstelling goed kunt bereiken. Om deze redenen zijn dus enkel deze afmetingen gegeven, en is de verdere uitwerking niet precies weergegeven.

Wat zijn de afmetingen van de tumor?

De afmetingen van de tumor zullen pas bekend worden bij de testdag. Je mag er echter wel vanuit gaan dat de tumor niet groter zal zijn dan 2 centimeter, aangezien de tumor ook nog uit het lichaam gehaald moet worden.

Level 5:

Mogen de voetgangers en/of fietsers via een brug of tunnel over het kruispunt?

Het ontwerp van het kruispunt moet volledig gelijkvloers zijn. Dit houdt in dat er géén gebruik gemaakt mag worden van een brug of tunnel in het ontwerp.

Verstoppingsproof station:

Hoeveel perrons en sporen moet het station hebben?

Het station moet twee perrons hebben en dus ook twee sporen, een voor elk perron. Het maakt daarbij niet uit of de perrons aan elkaar vast zitten of los van elkaar staan.

Mogen de treinen aangepast worden?

Jullie mogen de treinen aanpassen, maar zorg dat jullie dan goed kunnen uitleggen waarom dat nodig is en ook goed nadenken over de nadelen van het aanpassen van treinen. Hou ook goed in de gaten dat jullie oplossing focust op het ontwerp van het station en niet op het ontwerp van een nieuwe soort trein.

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?