Deelnemer! - eurekacup

Eureka!Cup – NIEUWS

 

Seizoen 2020-2021

Lesmateriaal

Het lesmateriaal is compacter, het biedt puur de inhoudelijke informatie die de leerlingen nodig hebben voor het werken aan het vraagstuk van de opdrachtgever. In aparte downloads komt algemene informatie, zoals de ontwerpcyclus, informatie over deelname aan de Eureka!Day en tools om beter om te gaan met diversiteit.

We werken hierbij samen met Stichting Technasium zodat technasia voldoen aan de eisen die gesteld worden aan hun werkwijze bij gebruik van het lesmateriaal.

Aanmelden

Het lesmateriaal komt vanaf begin oktober openbaar op onze website, dus je hebt geen inlogcode nodig om het te downloaden. We vragen je wel om je als docent aan te melden als je geen informatie wilt missen, o.a. over de Eureka!Day, de online training die wij gaan aanbieden en de brainstormtool (zie hiernder). Je aanmelding geeft ons ook een beter beeld van het aantal scholen en aantal leerlingen dat gebruik maakt van ons lesmateriaal.

Als je school weer mee gaat doen, vragen we je om de aanmelding te vernieuwen. Als je school niet meer meedoet of andere docenten aan de Eureka!Cup mee gaan doen, krijg je verder geen berichten meer van ons.

Brainstorm tool

Je kent het wel, je leerlingen proberen ideeën te verzamelen en de een heeft het hoogste woord, de ander is misschien wat verlegen. Hoe kun je zorgen dat elke leerling zijn ideeën kan opperen en dat de creativiteit extra wordt aangewakkerd? Een handig hulpmiddel hiervoor is de online brainstormtool van Zash. Deze webbased app is zeer gebruiksvriendelijk en geeft de docent ook een goed inzicht in het niveau van de brainstorm. De tool is in diverse fasen van het project toepasbaar en kan helpen om het niveau van het project te verbeteren. Voor de leerlingen is het een handige aanvulling op het logboek, want ze kunnen de brainstorm bewaren en zo hebben ze ook de ideeën die het niet geworden zijn op een rijtje. De handleiding vind je hier.

Kortom, er zijn steeds meer redenen om mee te doen met de Eureka!Cup. Plan dit prachtige project in schooljaar 2020-2024 en laat kinderen ervaren wat het is om met een echt probleem van het bedrijfsleven of van de overheid aan de slag te gaan!

Heb je vragen? Neem dan contact op met de organisatie via info[a]eurekacup.nl of 040-2473300.

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?