Deelnemer! - eurekacup

Eureka!Cup – NIEUWS

Eureka!Cup in het nieuwe schooljaar 2019-2020!

Ook in het volgende seizoen gaan we weer aan de slag met de Eureka!Cup. Er gaan een aantal dingen veranderen die wel even goed zijn om te weten!

Materiaal eerder beschikbaar

Afgelopen seizoen werd duidelijk dat scholen soms enorm worstelen met hun strakke rooster. Soms past het rooster van de school bij onze planning maar vaak ook niet. We hebben daarom besloten om al onze opdrachtgevers eerder te benaderen en daardoor kunnen we het lesmateriaal ook veel eerder klaar hebben. Dat betekent dat we vanaf 1 oktober alle opdrachten online zullen zetten. Vanaf die datum kun je er mee aan het werk. Mocht je als school geen O&O uren hebben die in een blok bij elkaar zitten, dan is het eenvoudiger om het project meer uit te smeren aangezien je veel meer tijd hebt om het in te plannen. De finaledag zal waarschijnlijk in april (Let op: een maand eerder!!) gaan plaatsvinden.

Inschrijven

Het materiaal staat straks op de site zonder dat je een code nodig hebt om het te downloaden. We vragen je wel om als school aan te meldenanneer je informatie wilt ontvangen zoals een uitnodiging om de docentendag bij te wonen, om mee te doen aan de landelijke finaledag, onze online training te gebruiken en/of de brainstormtool te willen inzetten.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal zal er iets compacter uit gaan zien. Centraal in een aparte download komt algemene informatie, zoals de ontwerpcyclus en tools om beter om te gaan met diversiteit en beroepskeuze. We zullen hierbij samenwerken met Stichting Technasium zodat technasia voldoen aan de eisen die gesteld worden aan hun werkwijze bij gebruik van het lesmateriaal.

We zullen tijdens de docentendag natuurlijk veel extra uitleg geven over de brainstormtool en de opdrachten. Handvatten voor het werken met de opdrachten worden ook verwerkt in de online training.

Brainstorm tool

Vanaf komend seizoen kunnen scholen die werken met de Eureka!Cup én zich aanmelden gratis gebruik maken van een speciale tool die leerlingen helpt om beter te leren brainstormen. Het is een online tool die zeer gebruiksvriendelijk is en die de docent ook een goed inzicht geeft in het niveau van de brainstorm. Deze tool is in diverse fasen van het project toepasbaar en kan helpen om het niveau van het project te verbeteren. Meer informatie over deze tool komt op de site.

Kortom, er zijn steeds meer redenen om mee te doen met de Eureka!Cup. Voor komend jaar zijn ook de opdrachtgevers al bekend:

  • Ministerie van Defensie
  • Politie Nederland
  • Rabobank
  • OTIB
  • Ingenieursbureau Amsterdam
  • Kuijpers

De teasers komen in september al op de site!

Plan dit prachtige project zo goed mogelijk in het nieuwe schooljaar en laat kinderen ervaren wat het is om met een echt probleem uit het bedrijfsleven aan de slag te gaan!

Heb je vragen? Neem dan contact op met de organisatie via info[a]eurekacup.nl of 040-2473300.

 

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?