Eureka!Day leerling - eurekacup

Eureka!Day – Eureka!Cup on Tour

De eerste online Eureka!Cup on Tour is afgerond.

Deze nieuwe vorm vroeg om wat aanpassingen, zowel voor de opdrachtgevers en de organisatie, als aan de kant van de teams en de scholen. Iedereen heeft hierin zijn flexibiliteit getoond en het heeft geresulteerd in verrassende en goed doordachte producten en grondige online jureringen.

Teams in heel Nederland hebben thuis hard gewerkt aan hun innovatieve en creatieve oplossingen en deze samen met hun presentatievideo en logboek geüpload naar de online omgeving. Een jury bestaande uit vrijwilligers en werknemers van de 6 opdrachtgevers, hebben in 2 rondes de prijswinnaars beoordeeld. In de eerste ronde werd bepaald welke teams doorgingen naar de tweede ronde; de videogesprekken met de opdrachtgevers.

Uiteindelijk zijn de volgende teams in de prijzen gevallen:

  • Politie: Team Say Cheese! – Metis Montessori Lyceum Amsterdam
  • Rabobank: Team Meya!Eureka – Calvijn College Goes
  • Ingenieursbureau Amsterdam: Team De Lotus – Metis Montessori Lyceum Amsterdam
  • Kuijpers: Team MML X-press – Metis Montessori Lyceum Amsterdam
  • Defensie: De Polderboys en De Motorbende – Kaj Munk College Hoofddorp
  • OTIB/Wij Techniek: Teams Montaigne 3VA, Montaigne 3VB, Montaigne 3VC – Montaigne Lyceum Den Haag

De teams krijgen de prijs op school uitgereikt. De uitreikingen kun je hieronder zien en op Facebook en Instagram.

Opdracht OTIB / Wij Techniek:

Opdracht Politie:

Opdracht Kuijpers:

Opdracht Ingenieursbureau Amsterdam:

Opdracht Ministerie van Defensie:

Opdracht Rabobank:

Seizoen 2020-2021

Het komende seizoen gaat als vanouds van start op 1 oktober wanneer het nieuwe lesmateriaal online komt. We zorgen ervoor dat alle teams hun project digitaal kunnen laten beoordelen vanaf begin december. Tot en met begin april zal het mogelijk zijn om de producten in te sturen. Daarna zal de jury 10 genomineerde teams (per opdracht) bekendmaken, die kans maken op een plek op de bedrijfsfinale van de betreffende opdrachtgever. Uiteindelijk gaan er vijf teams door die ontvangen worden door de opdrachtgever en daar hun product mogen presenteren. Uit die vijf wordt de winnaar gekozen. Dat betekent dus dat er geen groot evenement gepland zal gaan worden waar 200 teams zich presenteren. Dat risico durven we niet te nemen. De bedrijfsfinales zullen hoogstwaarschijnlijk door het beperkt aantal deelnemers wel door kunnen gaan bij COVID-19 beperkingen en kan zelfs geheel online worden uitgevoerd als dat nodig is. Daarmee zorgen we ervoor dat alle teams beoordeeld kunnen worden en het seizoen helemaal kunnen doorlopen.

 

 

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?