Eureka!Day docent - eurekacup

Eureka!Day

Tijdens de Eureka!Day presenteren de beste teams hun oplossing en ontwerpproces aan een deskundige jury. Daarnaast is er ook aandacht voor teamwork.

Deelname aan de Eureka!Day

Net als voorgaande jaren meld je je apart aan voor deelname aan de finaledag, de Eureka!Day. Er is een maximaal aantal deelnemende teams per opdracht vastgesteld, om te garanderen dat er per team voldoende tijd kan worden vrijgemaakt om hun ontwerp te presenteren. Bij inschrijving van meer teams zijn we genoodzaakt een selectie te maken. Dit doen we door per opdracht teams te selecteren op basis van een factsheet. Deze factsheet laat zien hoe het team met de opdracht aan de slag is gegaan volgens de stappen van de ontwerpcyclus. De factsheet is eenvoudig in te vullen als het team een goed logboek bijhoudt. Een team hoeft voor het invullen van de factsheet nog niet klaar te zijn met de uitwerking van de opdracht.

Naar aanleiding van vragen op de docentendag bieden we de optie om naast het factsheet een afbeelding toe te voegen die iets weergeeft over de vorderingen van het team. Dit kan van alles zijn wat het team zelf aan ons wil laten zien: een foto van het team aan het werk of een mindmap, een bouwwerk, een scrumbord. Deze afbeelding is niet verplicht, maar kan ons wel veel informatie geven!

Als docent mag je 1 à 3 teams selecteren en deze op de factsheet nomineren voor deelname aan de Eureka!Day. Wij nemen deze ranking in principe over, maar indien nodig passen wij hem aan. Dit helpt ons met de selectie van teams die mogen deelnemen aan de Eureka!Day.

Houd verder rekening met de volgende zaken:

  • De lacatie en datum  van de Eureka!Day 20019-2020 zijn nog niet bekend.
  • Er wordt een bijdrage van € 50,- per team gevraagd voor deelname aan de finaledag.
Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?