Jurering - eurekacup

Jurering Eureka!Day

Eureka!Day 2020 : wijziging door het coronavirus

In verband met het coronavirus hebben wij de Eureka!Day van 18 april 2020 afgelast en vervangen door een digitaal alternatief. Hiervoor is ook de jurering aangepast.

Hoe vindt de beoordeling plaats

  • Tussen 13 en 20 mei gaan juryleden (medewerkers van de opdrachtgevers, de auteurs van de opdrachten en andere juryleden) de opdrachten beoordelen op proces en product.
  • Na deze periode ontvangt elk team feedback over hun inzending.
  • De 5 beste teams per opdracht krijgen de mogelijkheid een videogesprek te voeren (elk teamlid vanuit zijn eigen huis) met enkele medewerkers van de opdrachtgever. De medewerkers kunnen dan vragen stellen, de leerlingen kunnen hun inzending extra toelichten en zelf ook vragen stellen. Hiervoor nemen we op 26 mei contact op met de begeleider van het team. We spreken dan een datum en tijd af voor het videogesprek van ongeveer een half uur. De mogelijke data zijn 27, 28, 29 mei of 2 of 3 juni.
  • Vervolgens beslissen de medewerkers wie de Eureka!Cup wint. De bekendmaking van de prijswinnaars wordt uitgezonden tijdens een digitale prijsuitreiking, waar iedereen naar kan kijken (live of later via video-opname).

Procesjury Eureka!Day 2018-2019

 

 

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?