Eureka!Cup on Tour

Eureka!Cup on Tour is de finale van de Eureka!Cup, waarin  teams kans maken op het winnen van dé Eureka!Cup 2021.

Deelnemen aan Eureka!Cup on Tour is optioneel en bestaat uit drie rondes: digitale voorrondes, videogesprekken met medewerkers van de opdrachtgever en de finale op locatie van de opdrachtgever.  Het geeft je leerlingen de kans extra feedback op hun werk te krijgen en hun leerproces te verlengen.

Je leerlingen werken in groepjes van 4 of 5 leerlingen aan een van de leerzame opdrachten van de Eureka!Cup. Ze maken kennis met een technische organisatie, ze leren veel over de inhoud van de opdracht en bovendien ontwikkelen ze diverse vaardigheden. Een belangrijke vaardigheid is het verwerken van feedback. Naast feedback die je op school regelt is er de mogelijkheid om je leerlingen aan te melden voor Eureka!Cup on Tour. Hier ontvangen de leerlingen uitgebreide feedback op hun presentatie en hun logboek. Vervolgens maken ze kans om geselecteerd te worden voor een videogesprek met medewerkers van de opdrachtgever. Als kers op de taart kunnen zij genomineerd worden voor de finale.

De Eureka!Cup hoeft niet te worden afgerond met Eureka!Cup on Tour. Het staat elke school vrij om de Eureka!Cup af te ronden op de eigen school. In dat geval bepaalt de docent hoe de beoordeling gebeurt. 

Op sommige scholen, bijvoorbeeld Technasium-scholen, worden nog andere materialen beoordeeld, zoals een verslag. Het is aan de docent om te bepalen hoe de beoordeling op school gebeurt.

Planning

Let op: gewijzigde planning
Door de verlenging van de lock down tot en met ten minste 9 februari is de planning voor Eureka!Cup on Tour ook aangepast. Teams hebben nu meer tijd om zich aan te melden en hun presentatie en logboek te uploaden.

 • Voorronde

  Digitale inzending
  Teams leveren een video van hun presentatie en hun logboek in uiterlijk 16 april. Van januari tot eind april gaan juryleden de inzendingen beoordelen. Na deze periode ontvangt elk team feedback over de inzending.

 • Selectieronde

  Videogesprek
  De 10 beste teams per opdracht gaan een interessant en leerzaam videogesprek voeren met enkele medewerkers van de opdrachtgever. Deze videogesprekken vinden in de tweede helft van mei plaats.

 • Eindronde

  Finale
  Per opdracht worden de 5 beste teams genomineerd voor de felbegeerde Eureka!Cup. Deze teams gaan naar de finale waar de leerlingen hun presentatie zullen geven voor de medewerkers van de opdrachtgever en de andere finale teams. Deze finales worden georganiseerd in juni 2021 op locaties van de opdrachtgevers en beslaan één dagdeel. Tijdens deze finales selecteren de medewerkers van de opdrachtgever het team dat de felbegeerde Eureka!Cup wint.

Meedoen?

Er zijn geen kosten verbonden aan Eureka!Cup on Tour. Details over inzendingen en de beoordeling staan in de digiles en in de nieuwsbrieven.

Aanmelding voor Eureka!Cup on Tour is mogelijk van 7 december 2020 tot en met 16 april 2021. Teams kunnen hun presentatie en logboek uiterlijk 16 april 2021 inzenden.

Stichting Techniekpromotie
We maken ons sterk om wetenschap & technologie te integreren in het leven van kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar. We willen hen de kans geven een positieve attitude voor wetenschap & technologie te ontwikkelen en het eigen talent op dit gebied te ontdekken.