Eureka!Cup on Tour

Eureka!Cup on Tour is de finale van de Eureka!Cup, waarin  teams kans maken op het winnen van dé Eureka!Cup.

Deelnemen aan Eureka!Cup on Tour is optioneel en bestaat uit drie rondes: digitale voorrondes, videogesprekken met medewerkers van de opdrachtgever en de finale op locatie van de opdrachtgever.  Het geeft je leerlingen de kans extra feedback op hun werk te krijgen en hun leerproces te verlengen.

Je leerlingen werken in groepjes van 4 of 5 leerlingen aan een van de leerzame opdrachten van de Eureka!Cup. Ze maken kennis met een technische organisatie, ze leren veel over de inhoud van de opdracht en bovendien ontwikkelen ze diverse vaardigheden. Een belangrijke vaardigheid is het verwerken van feedback. Naast feedback die je op school regelt is er de mogelijkheid om je leerlingen aan te melden voor Eureka!Cup on Tour. Hier ontvangen de leerlingen uitgebreide feedback op hun presentatie en hun logboek. Vervolgens maken ze kans om geselecteerd te worden voor een videogesprek met medewerkers van de opdrachtgever. Als kers op de taart kunnen zij genomineerd worden voor de finale.

De Eureka!Cup hoeft niet te worden afgerond met Eureka!Cup on Tour. Het staat elke school vrij om de Eureka!Cup af te ronden op de eigen school. In dat geval bepaalt de docent hoe de beoordeling gebeurt. 

Op sommige scholen, bijvoorbeeld Technasium-scholen, worden nog andere materialen beoordeeld, zoals een verslag. Het is aan de docent om te bepalen hoe de beoordeling op school gebeurt.

Planning

De planning voor het seizoen 2021-2022 is nog niet bekend.

Meedoen?

Er zijn geen kosten verbonden aan Eureka!Cup on Tour. Details over inzendingen en de beoordeling staan in de digiles en in de nieuwsbrieven.

Aanmelding voor Eureka!Cup on Tour is niet meer mogelijk voor seizoen 2020-2021.

Winnaars Eureka!Cup 2021

Opdrachtgever Team School
Politie Hulp tegen Pesten Calvijn College Goes
Wij Techniek Montaigne 3VB Team 1

Montaigne Lyceum Den Haag

Platform WOW /
Min. v. Rijkswaterstaat en Infrastructuur
Platvorm WOW

Calvijn College Goes

Platform WOW /
Min. v. Rijswaterstaat en Infrastructuur
SASO

Calandlyceum Amsterdam

Ministerie van Defensie Bathematic System

d’Oultremontcollege Drunen

Kuijpers Stirlingteam

Calandlyceum Amsterdam

Stichting Techniekpromotie
We maken ons sterk om wetenschap & technologie te integreren in het leven van kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar. We willen hen de kans geven een positieve attitude voor wetenschap & technologie te ontwikkelen en het eigen talent op dit gebied te ontdekken.