VMBO

Vmbo leerlingen kunnen nu ook aan de slag met lesmateriaal van Eureka!Cup. 

Naast havo/vwo opdrachten hebben we nu ook opdrachten ontwikkeld voor leerlingen in het vmbo. De leerlingen gaan aan de slag met het lesmateriaal en de docent begeleidt ze met de docentenhandleiding. De opdracht bevat beeldmateriaal, video's en links naar handige pagina's. Daarnaast vind je hier ook de stappen van de ontwerpcyclus.

 

Opdrachten

Energieke toetjes

Heb je er ooit over nagedacht hoeveel energie het produceren van een toetje kost? Bij deze opdracht gaan jullie een voedingsmiddelenbedrijf verduurzamen door een installatieplan op te stellen voor het uitwisselen van restenergie met de directe omgeving.

 • Opdracht voor leerlingen

  Download PDF
 • PDF voor docenten

 • Installeren door weer en wind

  Door klimaatverandering krijgen steden en dorpen te maken met extreme hoeveelheden regen. Jullie gaan een slimme mix van herinrichting en een technische installatie ontwerpen voor het afvoeren en opslaan van water in de openbare ruimte.

 • Opdracht voor leerlingen

  Download PDF
 • PDF voor docenten

 • Stichting Techniekpromotie
  We maken ons sterk om wetenschap & technologie te integreren in het leven van kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar. We willen hen de kans geven een positieve attitude voor wetenschap & technologie te ontwikkelen en het eigen talent op dit gebied te ontdekken.

  Einde Stichting Techniekpromotie

  In verband met het eindigen van Stichting Techniekpromotie, wordt deze website op dit moment niet actief beheerd. Wel kunt u alle pagina’s bekijken.

  Zodra er meer bekend is over het doorgaan van het Eureka!Cup programma binnen een andere organisatie, wordt hierover direct gecommuniceerd.

  Bestuur Stichting Techniekpromotie